ÇORUM / MERKEZ - Ziya Gökalp İlkokulu

DÜNYA SU GÜNÜ

Kas

Çorum Barosu Avukatlarından Eylül DOĞAN tarafından 4. Sınıf öğrencilerimize İnsan Hakları ve Demokrasi konulu seminer verildi.

Sohbet havasında geçen seminer, öğrencilerimizin ilgisini çekti ve çok yararlı oldu.

Avukat Eylül Doğan'a,  semineri koordine eden öğretmenlerimiz Hamdullah Taş ve Mehmet Ceyhan Yağlı 'ya teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuzun eskiyen kamera sistemin sil baştan yenilendi. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından okulumuza 32 adet kamera ve kayıt cihazı alınarak kurulum yapıldı.

Böylelikle okulumuzun güvenliği artırılmış oldu.

Kas

Okulumuzun eskiyen bahçe kaplaması Çorum Belediyesi tarafından yenilendi. Oyun ve tören alanlarının çizgi işlemleri yapıldı.

Çorum Belediye Başkanımız Sayın Halil İbram Aşkın'a personelimiz, velilerimiz ve öğrencilerimiz adına teşekkür ediyoruz.

Eyl

2019-2020 eğitim öğretim yılında ilimizde toplam 452 okulda   90.890 öğrenci ders başı yaptı.

Saat 10.00'da  İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ömer YILMAZ, Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Sayın İlyas CAN, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılarımız, İl Milli Eğitim Şube Müdürlerimiz, okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin katılımları ile Atatürk Anıtında çelenk sunma töreni yapıldı.

Daha sonra Ziya Gökalp İlkokulunda yapılan İlköğretim Haftası kutlama programına geçildi. Programa Valimiz Sayın Mustafa ÇİFTÇİ, Belediye Başkanı Sayın Dr. Halil İbrahim AŞGIN, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ömer YILMAZ, Protokol Üyeleri, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılarımız, İl Milli Eğitim Şube Müdürlerimiz, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasından sonra  Programa Valimiz Sayın Mustafa ÇİFTÇİ, Belediye Başkanı Sayın Dr. Halil İbrahim AŞGIN, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ömer YILMAZ ve Okul Müdürü Turgut ÇAĞLAYAN birer konuşma yaptılar.

Öğrenciler tarafından okunan şiirler ve folklor gösterilerinden sonra sınıflara geçilerek öğrencilere kitap ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Nis

Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Ziya Gökalp İlkokulu ´nda veli, öğrenci ve öğretmenlerin katılımlarıyla kutlandı.

Nis

Çorum Yeşilay Derneği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve okulumuz tarafından yürütülen ´´ Benim Kulübüm Yeşilay ´´ etkinliği 10.04.2019 tarihinde okulumuz 4. sınıflarında gerçekleştirildi. Bu etinliklerle sağlıklı bir nesil oluşması, öğrencilerimizin Yeşilay Derneği faaliyetleri ve zaralı alışkanlıklar konusunda farkındalık oluşturuldu.

Nis

Gölgesinde hayat bulduğumuz çınarlarımızı okulumuzda misafir ettik. Torunları ile birlikte ´´ Çim Adam ´´ etkinliğine katıldılar. Çocuklar önceden hazırlamış olduğu taçlarını ninelerine hediye ettiler. Ninelerimiz niniler, marşlar, türküler söyleyerek bizleri çok mutlu ettiler. Ninelerimiz zamanında oynanan oyunlar hakkında sohbet ettik. Çorum ´ a ait kına gecesi yaptık, halaylar çektik. İkramlıklarımızı yedik. Hem eğlendik, hem öğrendik.

Nis

Kütüphaneler Haftası etkinlikleri çerçevesinde anasınıfı öğrencilerimiz öğretmenleri Mihrican TOKUR ve Perihan YILDIZ rehberliğinde Mehmet SADİOĞLU çocuk kütüphanesini ziyaret ettiler. Kütüphane de kurallara uyarak istedikleri kitapları inceleme fırsatı buldular. Kütüphane görevlileri kütüphanecilik mesleği ile ilgili çocuklara kısaca bilgi verdiler.

Mrt

Ziya Gökalp Anasınıfında tiyatro zamanı. Pinokyo tiyatro gösterisinde öğrencilerimiz gönüllerince eğlendiler.

Mrt

Başarılı bir okul öncesi eğitimi ortamı çocuğun ailesi ile bir bütün olarak ele alınarak sağlanmalıdır. Bu kapsamda sırası gelen velimiz yapmak istediği etkinlik malzemeleri ile belirlenen saatte okulumuzda hazır bulunmaktadır. Çocuklar hem öğrendiler hem de eğlendiler.

Mrt

Hayalindeki meslek hangisi ? Büyüyünce ne olmak istersin ? Bugünün küçükleri mesleklerini seçti, açtıkları standlarla arkadaşlarına meslek tanıtımı yaptılar.

Mrt

Okulumuzda 05.03.2019 tarihinde tüm öğrenci ve öğretmenlerin katılımıyla İkaz - Alarm ve Personel Tahliye Tatbikatı başarılı bir şekilde yapılmıştır.

Şbt

Ziya Gökalp Anasınıfı olarak ´´ Değerler Eğitimi ´´ kapsamında bu ay ki konumuz sevgidir.          SEVGİ GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN.

Şbt

Ziya Gökalp Anasınıfı olarak öğrencilerimize ´´ Annem Okulda Kitap Okuyor ´´ projesi kapsamında kitap sevgisini aşılamaya devam ediyoruz. Kitap okuma sevgisi okul öncesinde başlar.